1 Haziran 2008 Pazar zaman: 16:31 |  
Gaziantepli bir aga Istanbul'a gelmis, bir lokantadan iceri girmis. Bakmis; lokantanin kapisinda bir papagan var. "Hosgeldin Antepli, Hosgeldin Antepli" diye naralar atip duruyor.Aganin cok hosuna gitmis. Lokantanin sahibini cagirmis yanina:
- Bu kus benim Antepli oldugumu nerden anladi?Lokantanin sahibi:
- O cok zeki bir hayvandir. Iceri girenin nereli oldugunu hemen anlar.Aga papagani ona satmasi icin adama baski yapmis ve buyuk paralar teklif etmis.Lokanta sahibi:
-Bu papagan bizim isletmemizin simgesi, satamayiz, ama sen istersen sana bunun yumurtalarindan satarim. Bunun yavrulari da o kadar zeki olur!ve bir hayli yuksek bir rakama anlasmislar.
Lokantaci soz vermis, ama ortada yumurta yok... Girmis kilere, eline bir sepet almis onune ne yumurtasi gelirse doldurmus. Tavuk yumurtasi, hindi yumurtasi, bildircin yumurtasi, onune ne gelirse yani... Agaya sepeti vermis. Aga heyecanla koyune donmus. Asiretini toplamis ve:
- Antep'i meshur edecez. Bu yumurtalarin anasi adamin nereli oldugunu anliyor; ondan doganlar da onun kadar zeki olur, hemen bir kulucka makinesi bulun! Kulucka makinesi bulunur ve asiret beklemeye baslar. 15 gun sonra civcivler cikar. Kimi tavuk, kimi hindi, kimi bildircin tabii cikan civcivlerin.Aga beyninden vurulmusa doner ve hemen Istanbul'un yolunu tutar yeniden ve ayni lokantaya gelir.Papagan agayi gorunce baslar:
- Keriz Antepli, keriz Antepli!..Aga papaganin kulagina egilir:
- Ulan benim keriz oldugumu bir tek sen biliyonn, ama senin or*spu oldugunu butun Antep biliyor!!!
Gönderen Hayabusa Etiketler:

0 yorum:

Hayabusa Turbo & 2008 Suzuki Hayabusa © All rights reserved. Hayabusa Turbo Beta by Hayabusa